V podjetju Lampič stremimo k izvedbi obdelave najvišje kakovosti. Zato izvajamo različne teste kontrole kakovosti, ki nam nenehno omogočajo vzdrževanje in izboljševanje kakovosti obdelave.

 

METODA XRF – MERITEV DEBELINE NANOSOV

Meritev debeline nanosov s certificiranimi aparati XRF (metoda rentgenske fluorescence), ki nam omogočajo precizne meritve debeline posameznih nanosov na artiklih. Hkrati omogočajo meritve na različnih merilnih mestih za možnost analize nanosa na različnih točkah posameznega kosa. Vse meritve se izvajajo po veljavnem standardu DIN EN ISO 3497.

TEMPERATURNI TESTI – ŠOK TEST

V podjetju izvajamo različne temperaturne teste, za testiranje temperaturne obstojnosti nanosov na posameznih artiklih. Kose vstavimo v posebno peč, v kateri se po predpisani temperaturi segrevajo za določen čas. Po končanem segrevanju se kose ohladi. Artikle nato pregledamo z različnimi testi kontrole kakovosti, glede na individualne želje kupca.

MREŽNI TEST – MEDPLASTNA OPRIJEMLJIVOST / ADHEZIJA

Z mrežnim testom kontroliramo oprijemljivost nanosa posameznega vzorca z uporabo naprave za mrežni test. Po testu obdelovalno površino vzorca pregledamo pod mikroskopom in tako natančno določimo ustreznost kakovosti.

KONTROLA NAVOJA

Kontrolo navoja izvajamo pri artiklih, pri katerih je pomembna debelina nanosa navoja. Stranka nam priloži kos, na katerem preverimo možnost zavijačenja galvansko obdelanega artikla.